150 DE PALESTINIENI AFILIAŢI MIŞCĂRII FATAH S-AU REFUGIAT ÎN ISRAEL, DUPĂ CONFRUNTĂRI CU HAMAS

0
445

150 de palestinieni afiliaţi mişcării Fatah s-au refugiat în Israel, după confruntări cu Hamas Conflictul dintre facţiunile palestiniene din Gaza i-a determinat pe cei 150 de oameni, afiliaţi mişcării Fatah, să se refugieze în Israel. Palestinienii se tem de persecuţiile grupării Hamas şi au găsit adăpost la evrei, inamicii lor de o viaţă. Autorităţile de la Ierusalim le-au permis intrarea pe teritoriul ţării, după un nou episod de violenţe înregistrat în Gaza.

Palestinienii refugiaţi sunt afiliaţi mişcării Fatah, a preşedintelui Mahmoud Abbas, şi spun că sunt vânaţi de militanţii Hamas. Aceştia din urmă îi acuză că fac parte dintr-un clan care, săptămâna trecută, a pus la cale mai multe atacuri cu bombă, soldate cu şase morţi. În căutarea vinovaţilor, Hamas a efectuat mai multe raiduri într-un cartier din Gaza.

Cel puţin nouă oameni au murit şi alţi aproape o sută au fost răniţi în confruntările dintre militanţii Hamas şi activiştii Fatah. Palestinienii care au cerut ajutorul Israelului au fost lăsaţi să intre în statul evreu numai după ce au fost verificaţi şi dezarmaţi. La punctul de trecere a frontierei, acestia au fost dezbrăcaţi şi legaţi la ochi, pentru a nu putea identifica locul.

Autorităţile israeliene au anunţat că toţi cei primiţi în ţară vor fi audiaţi pentru a se stabili cu exactitate de ce au părăsit Gaza. De mai bine de un an, de când Hamasul a preluat controlul în Fâşia Gaza, guparea radicală este în conflict deschis cu Fatahul. Tensiunile interne pun în pericol şi procesul de pace cu Israelul, care a trecut Hamasul pe lista organizaţiilor teroriste… antena3

Lasă un răspuns