Ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, la „După 20 de ani”: “Încercaţi să vă imaginaţi ce s-ar întâmpla dacă Bucureştiul ar fi atacat cu rachete trimise de terorişti”

0
454

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben-Eliezer, a fost invitatul emisiunii „După 20 de ani”, difuzată de ProTV duminică dimineaţa.

Emisiunea este moderată de Cristian Leonte şi are ca invitaţi permanenţi pe Cristian Hostiuc, de la Ziarul Financiar, şi pe Claudiu Pândaru, de la Gândul.info.

Culisele unui conflict de durată care a inflamat în ultima săptămână comunitatea internaţională, armistiţiul încheiat recent între oficialii israelieni şi cei ai Hamas, cum se aprovizionează cu arme Hamas şi care este rolul Iranului, dar şi al Egiptului în acest conflict reprezintă doar câteva temele abordate în cadrul emisiunii.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti şi-a exprimat speranţa că cel mai recent armistiţiu va dura cât mai mult, astfel încât populaţia Israelului să nu mai fie ţinta atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza.

„Populaţia israelită s-a confruntat cu 1.300 de rachete. Încercaţi să vă imaginaţi ce s-ar întâmpla, dacă orice ţară, orice oraş, orice capitală… Bucureştiul, de exemplu. Încercaţi să vă imaginaţi cum ar fi ca poporul român să fie atacat cu asemenea rachete, căzând ca la loterie, trimise de terorişti, care îşi îmbunătăţesc capabilitatea. Aşa că, practic, populaţia era sub asediu. Iar rachetele, unele chiar rachete cu rază lungă de acţiune, au lovit Tel Avivul şi zona Ierusalimului”, a relatat ambasadorul Israelului la Bucureşti.

Pe de altă parte, ambasadorul Israelului a declarat că în acest caz nu este vorba despre un război obişnuit, ci este războiul unui stat democratic contra teroriştilor care folosesc tactici „foarte cinice”.

Întrebat  dacă, atunci când a răspuns atacurilor teroriştilor, Israelul a avut posibilitatea să evite victimele din rândul civililor, ambasadorului Israelului a răspuns că autorităţile din israeliene au încercat să anunţe civilii să se îndepărteze de infrastructura teroristă de unde se lansau rachete.

Ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, la „După 20 de ani”: “Încercaţi să vă imaginaţi ce s-ar întâmpla dacă Bucureştiul ar fi atacat cu rachete trimise de terorişti”

Lasă un răspuns