Ambasadorul Israelului, la Guvern în urma afirmaţiilor premierului privind nazismul

0
442
Ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, a venit, miercuri, la Palatul Victoria, unde se află premierul Victor Ponta, care a comparat recent efectele mandatelor preşedintelui Băsescu cu cele ale regimului nazist în Germania.

Ambasadorul Israelului a ajuns la Guvern în jurul orei 11.30 şi, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, ar urma să aibă o întrevedere cu premierul Ponta.

Duminică, premierul Victor Ponta a declarat că va urma „o perioadă în care trebuie pur şi simplu să ne pregătim de debăsificarea societăţii româneşti”.

„Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regimTraian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania”, a spus Ponta.

Comparaţia făcută de premierul Victor Ponta între cei zece ani de mandat ai preşedintelui Traian Băsescu şi perioada nazistă este „o greşeală politică imensă şi de neacceptat”, afirma preşedintele Comitetului Director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, deputatul Aurel Vainer.

Premierul Ponta a declarat, marţi, că a mers la grupul minorităţilor naţionale pentru a avea o lămurire cu deputatul Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei comunităţilor evreieşti din România, în legătură cu afirmaţia sa prin care a comparat efectele regimului Băsescu cu cele ale regimului nazist.

„Consider toată aceasta propagandă începută împotriva declaraţiilor mele politice legate de domnul Băsescu ca fiind exagerată.

Când Băsescu spune despre noi că suntem bolşevici, comunişti nu cred că neagă că în România s-au produs crime comise de comunişti. Singura persoană cu care m-am lămurit era domnul Vainer – fusese indus în eroare de o propagandă indusă în presă, eu întotdeauna am considerat şi am asumat în numele României, responsabilitatea la nivel european şi a României în ceea ce priveşte Holocaustul şi am avut o atitudine clară de recunoaştere şi de asumare.

Discuţiile dintre mine şi Băsescu, chiar dacă uneori declaraţiile politice merg într-o zonă mai agresivă – cred că aţi ascultat aseară 45 de minute cum m-a pictat de sus până jos, eu doar în 5 minute, nu pierd 45 pentru a vorbi despre dânsul – sunt declaraţii politice între mine şi Băsescu, pornite din radicalizarea opiniilor pe care le avem unul împotriva altuia”, a spus ieri Victor Ponta.

 

Citeşte şi: Federaţia Comunităţilor Evreieşti: Comparaţia premierului, greşeală politică imensă, de neacceptat

Lasă un răspuns