Ambasadorul român în Israel răspunde acuzaţiilor publicate de Haaretz

0
476

Ambasadorul român în Israel, Edward Iosiper (Imagine: telaviv.mae.ro)Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, citată într-un comentariu publicat în ediţia din 2 noiembrie a cotidianului Haaretz, este "trunchiată şi scoasă din context", afirmă ambasadorul român în Israel, Edward Iosiper, într-un drept la replică publicat joi de Haaretz.

"În realitate, declaraţia (în care Băsescu a spus că Siria are graniţe cu următoarele ţări: Irak, Liban şi Palestina) menţiona Israelul şi negocierile acestei ţări cu Siria", adaugă textul.

Iosiper consideră că acuzaţia de antisemitism la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a poporului român este "nefondată şi falsă".

"Recenta profanare a unui cimitir evreiesc din Bucureşti este un incident foarte grav, care nu reflectă în nici un caz relaţiile dintre români şi comunitatea evreiască. Preşedintele, prim-ministrul şi ministrul Justiţiei şi-au exprimat indignarea şi au au transmis solidaritatea lor cu comunitatea evreiască", adaugă scrisoarea publicată joi de Haaretz….mediafax

Lasă un răspuns