Armata israeliană a demolat casele asasinilor a trei adolescenţi israelieni

0
434

gantz_2203920b

Circa 250 de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene au intervenit în cursul nopţii de duminică spre luni pentru demolarea caselor militanţilor palestinieni Hussam Kawasama şi Amer Abu Aisha.

Operaţiunea a durat şase ore, fiind perturbată de confruntări între forţele de ordine israeliene şi protestatari palestinieni.

Implementarea ordinului de demolare a fost efectuată în conformitate cu deciziile comandantului armatei israeliene, generalul Nitzan Alon.

Hussam Kawasama, considerat principalul suspect în răpirea adolescenţilor israelieni, a fost arestat în iulie. El a recunoscut rolul în răpire. Fratele lui, Mahmoud Kawasama, a fost deportat în Fâşia Gaza în schimbul eliberării militarului israelian Gilad Shalit, dar este suspectat de transferul fondurilor utilizate pentru răpirea, sechestrarea şi uciderea adolescenţilor israelieni. Cei doi militanţi suspectaţi de comiterea crimelor – Marwan Kawasama şi Amer Abu Aisha – sunt încă în libertate.

Cei trei adolescenţi israelieni – Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) – au fost răpiţi pe 12 iunie, în Cisiordania, fiind găsiţi morţi pe 30 iunie. Naftali Frenkel avea şi cetăţenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi şi executaţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas. Incidentul a declanşat intervenţia militară israeliană în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a demolat casele asasinilor a trei adolescenţi

Lasă un răspuns