ATAC informatic masiv: OBIECTIVUL- ştergerea Israelului din spaţiul cibernetic

0
430


Israelul este vizat în prezent de un atac informatic masiv, dar a reuşit pentru moment să limiteze pagubele, cu ajutorul unei mai bune pregătiri decât în urmă cu un an, au anunţat duminică Guvernul şi unul dintre cei mai cunoscuţi experţi informatici din ţară.
Grupul de hackeri Anonymous a anunţat sâmbătă un atac important pentru duminică împotriva site-urilor israeliene, cu obiectivul "ştergerii Israelului din spaţiul cibernetic", în solidaritate cu poporul palestinian.

Atacul a afectat mai ales site-urile premierului, ministerelor Apărării şi Educaţiei, dar şi pe cel al Biroului Central de Statistică, însă toate aceste site-uri păreau că funcţionează în mod normal duminică.

Duminică "la prânz (12.00, ora României), site-urile Guvernului israelian erau accesibile publicului, aşa cum au fost întregul weekend", a declarat Ministerul Finanţelor într-un comunicat.

Doar site-ul Ministerului Educaţiei a fost blocat temporar, "din cauza unei probleme tehnice care a fost reparată", adaugă aceeaşi sursă, fără alte precizări.

Lasă un răspuns