Băsescu a primit, la Cotroceni, o delegaţie formată din cetăţeni israelieni originari din România

0
456

Preşedintele Traian Băsescu a primit, marţi, la Cotroceni, o delegaţie formată din cetăţeni israelieni originari din România, în timpul discuţiei afirmând că aceştia sunt parte a istoriei României, dar şi că ţara noastră acordă importanţă şi generaţiei tinere, care perpetuează românismul în Israel.
"Mă bucur că ne întâlnim. Practic, prin întâlnirea cu dumneavoastră cam închid un cilcu complet de întâlniri, anul acesta, cu români de pretutindeni, fie că sunt din America, din Canada, din jurul frontierelor sau din Israel", a spus Traian Băsescu la începutul întâlnirii cu delegaţia formată din cetăţeni israelieni originari din România.

El a mai afirmat că nu întâmplător această întâlnire este ultima din acest an, pentru că acordă o importanţă deosebită românilor din Israel.

"În acelaşi timp, aş vrea să aud punctele de vedere dinspre dumneavoastră către noi. Practic, ce ar trebui să mai facem să fie puţin mai bine, că nimeni nu poate face foarte bine în ziua de azi, dar măcar puţin mai bine în relaţia dumneavoastră cu ţara de origine. Suntem gata să facem ce ţine de noi sau ceea ce ne permite legea, să consolidăm relaţia asta, mai ales că mă uit la vârsta dumneavoastră. Cu siguranţă, dumneavoastră sunteţi parte a istoriei României, dar generaţiile de după dumneavoastră, tot vorbitoare de limbă română, sunt la fel de importante pentru noi, pentru că se perpetuează românismul în Israel, ceea ce nu e puţin lucru", a continuat şeful statului.

Băsescu a primit, la Cotroceni, o delegaţie formată din cetăţeni ..

Lasă un răspuns