BĂSESCU s-a întâlnit cu români din RAMALLAH şi TEL AVIV. Ce le-a spus preşedintele şi cum a fost primit Citiţi mai mult: BĂSESCU s-a întâlnit cu români din RAMALLAH şi TEL AVIV

0
445


BĂSESCU s-a întâlnit cu români din RAMALLAH şi TEL AVIV. Ce le-a spus preşedintele şi cum a fost primit
Printre multele întâlniri, vizite, dineuri şi tete-a-tete-uri la nivel înalt, pe lângă discuţii pe teme oficiale, precum relaţiile bilaterale şi negocierile de pace, președintele Băsescu a avut, ieri, câte două ore de program mai lejer, petrecute alături de reprezentanţi ai românilor din Teritoriile Palestinene, respectiv din Israel.

La Ramallah, oamenii, dintre care unii l-au văzut şi în urmă cu 5 ani, la precedenta vizită a preşedintelui, l-au primit cu bucurie, i-au multumit pentru că "e singurul preşedinte român care i-a vizitat de două ori, şi, după ce şi-au spus ofurile, au ţinut să-şi facă nenumărate fotogafii alături de şeful statului.

La întâlnirea cu circa 50 de reprezentanți ai comunității românești din Ramallah, președintele Băsescu a promis, la cererea lor – palestinieni, vorbitori de limba română, căsătoriți cu românce, sau absolvenți ai universităţilor din România –  că va face demersuri pentru rezolvarea unor probleme consulare.

Lasă un răspuns