Benjamin Netanyahu la ONU : Lumea occidentală „a fost şi rămâne ostilă Israelului”

0
449

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a denunţat ceea ce el a numit „tăcerea asurzitoare” a ONU după o nouă ameninţare iraniană cu distrugerea statului Israel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat în discursul rostit la Adunarea Generală a ONU ceea ce el a numit „tăcerea asurzitoare” a ONU după o nouă ameninţare iraniană cu distrugerea statului Israel.

În discursul de la tribuna Adunării Generale a ONU a denunţat atitudinea lumii occidentale, care a fost şi rămâne ostilă Israelului.

Iranul ameninţă cu distrugerea, iar ONU nu răspunde.

Netanyahu a tăcut aproape 50 de secunde în timpul discursului pentru a ilustra atitudinea Organizaţiei Naţiunilor Unite în legătură cu acordul nuclear.

Ca ambasador la ONU în urmă cu 30 de ani, Netanyahu a urcat la tribună pentru prima oară şi a vorbit împotriva rezoluţiei prezentate de Iran prin care Teheranul cerea expulzarea Israelului din ONU.

Premierul israelian a subliniat că ONU rămâne ostilă Israelului, singura democraţie din Orientul Mijlociu.

După trei decenii în calitate de premier, Netanyahu atrage atenţia că Teheranul trimite trupe în Siria pentru a ajuta un regim brutal, Iranul trimite arme la miliţiile şiite houthi din Yemen, ameninţă cu răsturnarea Iordaniei, transferă arme la Hezbollah şi sprijină Hamas din Gaza.

Israelul va continua să acţioneze cu toată forţa pentru a împiedica transferul de arme la Hezbollah via Siria, a mai spus Benjamin Netanyahu în discursul său.

http://www.romania-actualitati.ro/lumea_occidentala_a_fost_si_ramane_ostila_israelului-81394

Lasă un răspuns