BOMBĂ în Orient: Israelul, gata să RECUNOASCĂ Palestina! Arabii, PLĂTIȚI să PLECE!

0
477

Ministrul de Externe israelian, Avigdor Lieberman, a cerut vineri guvernului să încurajeze mutarea cetățenilor arabi în teritoriile viitorului stat Palestina oferindu-le „stimulente materiale”.

Israels-foreign-minister--001

Într-o senzațională declarație publicată pe site-ul partidului său de dreapta, Yisrael Beiteinu, ministrul Lieberman afirmă că este de acord cu cedarea teritoriilor din nord ale Israelului, ocupate majoritar de arabi, pentru crearea unui nou stat, Palestina, informează AP, citată de Al-Jazeera.

Poziția ministrului de Externe vine la o săptămână după ce premierul Beniamin Netanyahu a avizat un proiect de lege prin care Israelul să fie declarat Stat Evreu.

Lieberman nu face precizări asupra celor mai spinoase aspecte ale conflictului Israeliano-Palestinian, cum ar fi statutul Ierusalimului și al frontierelor Israelului, dar semnificativ este că acceptă un compromis teritorial, ceea ce până acum era de neimaginat.

 „În ceea ce-i privește pe arabii israelieni, orice înțelegere trebuie să cuprindă un plan pentru schimburi teritoriale și de populație… O astfel de înțelegere cu Statul Palestinian va permite arabilor israelieni care nu se identifică cu Statul Israel să facă parte din Statul Palestinian”, a scris Lieberman, adăugând că un astfel de aranjament i-ar ajuta pe palestinienii care trăiesc în Israel să-și rezolve problemele de „dualitate și loialitate divizată”.

http://www.evz.ro/bomba-in-orient-israelul-gata-sa-recunoasca-palestina-arabii-platiti-sa-plece.html

Lasă un răspuns