Adevăruri crude despre Israelul aflat între două tururi de alegeri.

În aşteptarea deciziei Procurorului General, Benjamin Netanyahu şi-a pus din iunie un ministru al Justiţiei. Amir Ohana s-a şi grăbit să pună dosarele lui Bibi într-o lumină favorabilă, în faţa Knessetului. Ministrul a mers până într-acolo încât a dezvăluit informaţii confidenţiale din anchetă. Pentru felul în care a umilit Justiţia ca să-şi servească şeful de partid, presa l-a poreclit Manneken Pis.

Strada comerciala Ben Yehuda din Ierusalim, Israel

La Canal 12, vineri la jurnal, analistul politic Amnon Abramovici a rostit un mare adevăr: toţi liderii care au atacat Justiţia, Poliţia şi Presa – înainte şi în timpul procesului de corupţie care li s-a intentat – au sfârşit la puşcărie.

Aşa s-a întâmplat cu Aryeh Deri (unul dintre fondatorii partidului religios Shas, deţinător al unor portofolii ministeriale importante, între care cel al Internelor), cu fostul preşedinte Moshe Katsav, cu fostul premier Ehud Olmert şi cu alţii. Netanyahu se încăpăţânează să nu înveţe nimic din lecţiile istoriei, a concluzionat Abramovici. (Pus din nou sub acuzare, Deri acum tace mâlc).

mai mult la  www.mediafax.ro

Lasă un răspuns