Comunicat de presă – Ambasador al Statului Israel în România

0
522

Speranța unui viitor mai bun E.S. Tamar Samash, Ambasador al Statului Israel în România

În ultimele câteva săptămâni, Israelul a fost expus la mai mult de 40 de atacuri teroriste, în care teroriști palestinieni au încercat să omoare israelieni cu cuțite, topoare, arme, chiar și cu vehicule.

Recentul lanț de atacuri teroriste din Israel a șocat lumea cu imagini și clipuri video ale violențelor absurde. Un lucru și mai suprinzător l-a reprezentat vârsta atacatorilor. Majoritatea agresorilor din recentul val de terorism asupra Ierusalimului, Tel Avivului și asupra altor orașe israeliene au fost tineri palestinieni, între 16 și 25 de ani. Este șocant ca un adolescent de 13 ani să efectueze un atac terorist, dar nu este ceva frapant pentru cei familiari cu nivelul de incitare la violență la care acești tineri sunt expuși.

Copiii, prin natura lor, sunt cu precădere vulnerabili în fața manipulării și constituie victime ușoare ale îndoctrinării. Cel mai important factor al acestor violențe continuă să fie omis: ciclul nestăvilit al educării tinerilor palestinieni asupra glorificării terorismului și a dezumanizării evreilor.

ambasador-israel-tamar-samash-465x390

De la cele mai fragede vârste, copiii palestinieni sunt supuși propagandei care promovează ura și care incită la violență. Copii mici urmăresc la televizor emisiuni cu personaje de tip Disney și gazde prietenoase care îi încurajează să omoare toți evreii și să devină martiri. Copiii de grădiniță ‘absolvesc’ în uniforme militare, purtând arme de jucărie și cântându-și susținerea pentru violență. Joacă în echipe de sport și se plimbă în piețe numite după teroriști. Copiii din Gaza merg în tabere de vară și programe after-school unde învață cum să folosească arme, să atace soldați Armatei Israeliene și cum să omoare evrei.

Alți copii ascultă conducători palestinieni și lideri spirituali oficiali ai Autorității Palestiniene preamărind jihad-ul și martiriul. Urmăresc emisiuni TV care onorează teroriștii condamnați și navighează pe platformele media (inclusiv cele aparținând oficialilor Autorității Palestiniene și Fatah) ce conțin clipuri, imagini, desene și texte care glorifică violența împotriva evreilor. Joacă în echipe de sport și se plimbă în piețe numite după teroriști și văd compromisul drept capitulare, violența drept calea preferabilă și martiriul drept cea mai înaltă onoare.

Într-un interviu recent, din 16 septembrie, pe postul TV oficial palestinian, liderul Mahmoud Abbas a instigat poporul său la violență, declarând că salută ‘fiecare picătură de sânge vărsată în Ierusalim. Acesta este sânge pur, sânge curat, sânge pentru Allah. Cu ajutorul lui Allah, fiecare shaheed [martir] va ajunge în cer și fiecare rănit va fi recompensat.’

Israelul dorește pace.

Noi dorim pace — o pace fondată pe baza recunoașterii mutuale, în care Israelul nu trebuie să se apere de el însuși.

Copiii palestinieni merită o educație mai bună, una care cuprinde o mai largă viziune asupra lumii și care promovează pacea și bună coabitare, nu ura și violența. Pentru ca violența să înceteze, copiii trebuie învățați cum să spere și să ocrotească, nu cum să urască.

Când conducerea palestiniană își va asuma responsabilitatea de a educa tinerii în spiritul păcii, în locul vărsării de sânge, atunci violența va înceta, iar pacea va avea o șansă.

 

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/10/23/comunicat-de-presa-ambasador-al-statului-israel-in-romania-18-55-29

Lasă un răspuns