CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA: Cartierul general al Guvernului Hamas, distrus complet într-un bombardament israelian

0
474

Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet sâmbătă dimineaţa în urma unui bombardament israelian, a anunţat Guvernul Hamas. O altă lovitură aeriană a distrus casa unui oficial Hamas, în tabăra de refugiaţi de la Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, rănind cel puţin 35 de persoane, au anunţat surse medicale.
UPDATE 17:49: Iranul dezminte că a livrat rachete de tip Fajr-5 palestinienilor

UPDATE 17:15: Premierul Turciei acuză Israelul de încălcarea unui armistiţiu

UPDATE 11:34: Guvernul israelian a autorizat mobilizarea a 75.000 de rezervişti

"Cartierul general al Cabinetului a fost vizat de patru lovituri, iar Guvernul subliniază că îşi menţine poziţia şi se află alături de poporul său", a anunţat Guvernul într-un comunicat, în a patra zi a ofensivei "Pilon de Apărare" lansată de către Israel.

Clădirea, situată în cartierul Nasser din oraşul Gaza, este distrusă aproape complet, potrivit unor martori şi oficiali din cadrul Hamas.

"Cartierul general a fost distrus complet, iar case din vecinătate au fost avariate în urma bombardamentului barbar al Israelului", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul mişcării islamiste palestinene.

Armata israeliană "a vizat cartierul general (al şefului Guvernului Hamas) Ismail Haniyeh, la Gaza", a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei.

CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA: Cartierul general al Guvernului Hamas, distrus complet într-un bombardament israelian

Lasă un răspuns