Documentarul Dacia, dragostea mea/My Beautiful Dacia proiectat la Holon, Israel

0
438

Filmul documentar Dacia, dragostea mea / My Beautiful Dacia, scenariul si regia: Stefan Constantinescu si Julio Soto, va fi proiectat la Cinemateca din Holon (Israel), joi, 13 decembrie 2012. Evenimentul este organizat in cadrul expozitiei „Common Roots. Design Map of Central Europe”, deschisa la Muzeul Designului Holon.

Filmul va fi prezentat de Galit Gaon, curatorul sef al muzeului, informeaza ICR Tel Aviv.

Documentarul prezinta unul dintre obiectele emblematice ale perioadei comuniste, masina Dacia, produs relevant pentru istoria designului din perioada 1945-1989, exemplificata in expozitia de la Holon prin diverse obiecte produse in perioada respectiva, precum si prin texte de catalog.

In anul 2010 filmul Dacia, dragostea mea a fost distins cu premiul doi la Festivalul de Film Documentar de la Madrid, si cu titlul de cel mai bun film international la Festivalul DocsDF Mexico. Pana acum, pelicula a fost difuzata de prestigioase televiziuni europene: TV3 Catalunya, Channel 4 (UK), SVT (Suedia), MDR-ARTE (Germania), TVR (Romania),YLE (Finlanda), TVS (Slovenia), RSI (Elvetia), Planéte.

Documentarul Dacia, dragostea mea/My Beautiful Dacia proiectat la Holon, Israel

Lasă un răspuns