Hamas: Israelienii l-au asasinat pe unul dintre fondatorii organizatiei noastre

1
474

Hamas a declarat, vineri, ca serviciile de informatii israeliene l-au asasinat pe unul dintre fondatorii organizatiei palestiniene, intr-o operatiune desfasurata saptamana trecuta in Dubai, transmite AP. Mahmoud al-Mabhouh a fost ucis la 20 ianuarie.

Organizatia palestiniana nu a precizat ce dovezi are pentru a-si sustine afirmatiile si nu a oferit detalii despre circumstantele mortii lui al-Mabhouh.

"Noi, cei din Hamas, ii facem responsabili pe dusmanii sionisti pentru uciderea criminala a fratelui nostru. Juram pe Allah si pe sangele martirilor nostri si al poporului nostru sa continuam destinul sau pe calea jihadului si al martirului", se precizeaza intr-un comunicat postat pe pagina Centrului de Informatii palestinian.

Comunicatul sustine ca al-Mabhouh a fost unul dintre fondatorii organizatiei, responsabila pentru sute de atacuri si atentate-sinucigase impotriva Israelului, incepand din anii 1980. Hamas a precizat ca Mahmoud al-Mabhouh  a fost implicat in rapirea si asasinarea a doi soldati israelieni in 1989 si ca inca juca "un rol in sustinerea fratilor sai in cadrul rezistentei in interiorul tarii ocupate".

…………….

Hamas: Israelienii l-au asasinat pe unul dintre fondatorii organizatiei noastre

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns