In Israel traieste cea mai numeroasa comunitate evreiasca din lume

1
562

In Israel se afla cea mai importanta comunitate evreiasca din lume, fiind mai numeroasa decat cea din SUA, potrivit unui raport oficial publicat vineri, informeaza AFP, citata de Agerpres.
Raportul estimeaza la 13,3 milioane numarul evreilor din lume, dintre care 5,55 milioane traiesc in Israel si 5,3 milioane in SUA. Documentul a fost elaborat de Agentia evreiasca, un organism paraguvernamental insarcinat cu imigrarea in Israel.

Potrivit acestor statistici, in pofida unei scaderi a imigrarii evreilor in Israel, soldul migratoriu ramane pozitiv, numarul evreilor veniti sa se stabileasca in Israel in ultimele 12 luni depasindu-l cu 10.000 pe cel al emigrantilor.

Aceste date includ aproximativ 12.000 de israelieni care au revenit in tara dupa o perioada indelungata petrecuta in strainatate, in timp ce numarul imigrantilor in Israel stagneaza la aproximativ 20.000….In Israel traieste cea mai numeroasa comunitate evreiasca din lume

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,

    Sunt din Semlac jud Arad si am in administratie un cimitir evreiesc pe care-l ingrijesc cu mandrie si mult suflet.
    Cu tot respectul pentru dvs poate ma ajutati in a gasii urmasii celor decedati ca poat totusi ar fi interesati sa-si vada unde sunt inmormantati
    bunicii sau srabunicii lor.
    aruxandeI_florica@yahoo.com

Lasă un răspuns