Iranul „rămâne principala ameninţare pentru Israel”

0
577

Israelul avertizează asupra situaţiei de risc generată de politica regimului de la Teheran, dar şi de conflictul dintre Iran şi Arabia Saudită.

Noul şef al Mossadului, Yossi Cohen, care şi-a preluat astăzi funcţia, a declarat că Iranul rămâne principala ameninţare pentru Israel, în pofida acordului nuclear semnat de marile puteri.

Cohen atrage atenţia că Israelul este situat în centrul cutremurului care a lovit Orientul Mijlociu în ultimii ani.
Extremismul islamic fundamentalist se ridică asupra statelor pentru a le distruge.

Luptele religioase interne în sânul Islamului, cât şi întărirea organizaţiilor teroriste sunt în atenţia Mossadului pentru a le descuraja şi pentru a contribui la securitatea Israelului, discret şi creativ.

După ce Coreea de Nord a testat cu succes o explozie nucleară, ministrul israelian al energiei, Yuval Steinitz, a legat testul de bănuielile Israelului în legătură cu programul nuclear iranian, referindu-se la modelul din 1994: un acord nuclear, mai întâi, sub administraţia Clinton, iar, mai târziu, armele.

yossi_m

Noul şef al Mossadului, Yossi Cohen.

În 2006, Coreea de Nord a testat subteran prima explozie. Steinitz reaminteşte că nu este ameninţat doar Orientul Mijlociu.

Coreea de Nord a transferat tehnologie nucleară în Siria; se pare şi în Iran.

Analiştii estimează că suprimarea sancţiunilor impuse regimului din Teheran în uma acordului din iulie pe care comunitatea internaţională îl doreşte istoric nu înseamnă neapărat că Iranul îşi va respecta obligaţiile.

În 2016, Iranul va dispune de fonduri. Cea mai mare parte va întări terorismul internaţional, nu doar împotriva Israelului, dar Teheranul va ţinti pe diverse căi grupul 5+1, care a negociat acordul.

Tot pentru 2016, analiştii estimează că violenţele din Orientul Mijlociu se vor propaga în toată lumea.

– See more at: http://www.romania-actualitati.ro/iranul_ramane_principala_amenintare_pentru_israel-85122#sthash.4UrTWjpG.dpuf

 

Lasă un răspuns