Israel și România colaborează în lupta contra terorismului cibernetic

0
447

RAJA și Motorola lucrează împreună din 2010. Rezultatul: implementarea programului SCADA.

Ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash, a efectuat ieri o vizită de lucru la SC RAJA SA Constanța. Evenimentul vine în contextul în care compania de apă colaborează de ani buni cu firme importante din Israel. Ambasadorul și-a început discursul prezentându-și condoleanțele pentru victimele tragediei din clubul Colectiv. În era globalizării, a spus oficialul, nevoia de resurse este din ce în ce mai mare, iar unul dintre lucrurile la care trebuie să fim vigilenți este terorismul cibernetic.

“Fiind una dintre îngrijorările cele mai puternice de astăzi, terorismul cibernetic poate pune în pericol funcționalitatea sistemului național și a furnizării de energie, apă și de alte utilități. Israelul, împreună cu Motorola, reprezintă un pionier în cadrul acestui domeniu. Motorola realizează sisteme de apărare, în colaborare cu alte companii de renume israeliene. Inginerii din cadrul Motorola au proiectat și dezvoltat echipamentul SCADA, în beneficiul piețelor globale în ultimii 40 de ani. Sistemele SCADA sunt răspândite în întreaga lume, din Honolulu până în Siberia. Aceste produse sunt fabricate exclusiv în Israel, iar România reprezintă o destinație de o importanță deosebită pentru noi. RAJA este unul dintre cei mai distinși clienți la nivel mondial pentru Motorola. Din 2010 au venit să se informeze cu privire la beneficiile aduse prin sistemul SCADA“, a precizat ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash.

is

Proiect-pilot în Cobadin

Un proiect-pilot a fost demarat de atunci în Cobadin. Aceste sisteme de comunicații sunt folosite în general în situații extreme și asigură menținerea furnizării cu apă potabilă. „Omenirea poate supraviețui lipsei de petrol sau de electricitate, dar nu poate supraviețui fără apă. Ne bucurăm de colaborarea dintre companiile din România și Israel pentru asigura furnizarea continuă a apei, a unor costuri reduse de operare, pentru îmbunătățirea gradului de satisfacție a clienților și, nu în ultimul rând, pentru asigurarea unor resurse sigure pentru populația României“, a mai spus ambasadorul.

 

mai mult la :  http://www.romanialibera.ro/economie/companii/israel-si-romania-colaboreaza-in-lupta-contra-terorismului-cibernetic-400338

Lasă un răspuns