Israel, ţara care nu s-a împrumutat niciodată de la FMI

10
1082

Există câteva cifre interesante despre Israel, o economie a unei ţări mici, dar destul de vie şi care a trecut prin criza economică fără să aibă probleme.

Israelul, cu o populaţie de doar 7,1 milioane de locuitori, atrage tot atâtea fonduri de risc precum Marea Britanie, care are o populaţie de 61 de milioane de locuitori, sau cât Franţa şi Germania la un loc (un total de 145 de milioane de locuitori).

Conform datelor de la Banca Mondială, israelienii au o rezervă internaţională, cu tot cu aur, de aproximativ 60 de miliarde de dolari, mai mult chiar decât Canada şi cam cât are Marea Britanie. În 2007, avea un deficit de doar 0,1% din PIB.

Israelul, cu o populaţie de doar 7,1 milioane de locuitori, atrage tot atâtea fonduri de risc precum Marea Britanie, care are o populaţie de 61 de milioane de locuitori, sau cât Franţa şi Germania la un loc (un total de 145 de milioane de locuitori).

….Israel, ţara care nu s-a împrumutat niciodată de la FMI

10 COMENTARII

  • Nu cred . FMI sunt cei care nu dau bani la cei care stau si asteapta pomeni sau triesc din ajutoare sociale in loc sa munceasca . Libertatea nu inseamna sa traiesti din banii altora , sa stai la carciuma si sa primesti ajutoare .

 1. ati fost in Israel? ati intrat in contact cu oamenii de acolo? sint diferiti de restul omenirii,sint plini de viata si omenosi.muncesc din greu si respecta legile.sint in permanenta deschisi la nou si mereu gata sa invete.sint dispusi la efort si gata sa depaseasca orice obstacol.au facut din desertul Negev o gradina,au cele mai bune tehnologii medicale ,spatiale si militare,facute de ei,prin efort propriu.SUA ii ajuta,dar nu-i vorba de SUA ci de comunitatea evreiasca de acolo care numara cam 15 milioane de evrei. si oricum ajutorul e reciproc;fiecare F16 care iese de pe banda de montaj este trimis in Israel pentru a fi echipat. si mai sint si altele…

 2. DA,DA, ce destepti si harnici sunt ei , cand venitul lor mediu lunar, in 2012, era de 5.300 de euro. Ce prosti si lenesi sunt romanii ca nu zbarnaie la cei 400 euro, luna. Din ce sustine Israelul acest venit ? Poate are resurse minerale bogate, sau titei, sau agricultura, sau industrie metalurgica, sau fabrici de automobile, sau industrie IT ( ca se lauda ca sunt destepti ), sau…sau…sau. Nimic din toate acestea ! Din ce atunci ? DIN CAMATARIE, DEVALIZARI de institutii si AFACERI MAFIOTE,in care infractorii se refugiaza in Israel cu tot cu bani si nu pot fi extradati sub nici o forma (nici SUA nu are putere la acest capitol).

  • Da, au agricultural putetnica, in fapt nu au nevoie sa importe produse agricole, carne sau lapte. Poate doar anumiti pesti. Au industrii Hi-tech de nivelul cel mai ridicat, industrii de armament, aparataj medical de varf, medicamente, aparataj supersofisticat pentru avioane, aparataj electronic de varf, și încă multe altele. Chestia cu împrumuturile este altfel, nu statul împrumuta, ci particularii pentru invedtitiile lor. De aceea nu s-au împrumut at la FMI, ca FMI nu da la particulari. Datoria externa este de cca 60 miliarde de dolari, însă se ruleaza, adică pe de o parte se plătește, pe de alta parte alt investitor împrumuta pentru noua lui afacere. Sa nu fii dator, este o mentalitate de cizmar, un intreprinzator va avea nevoie de bani pentru ideea lui, și va împrumuta, ca altfel ideea va rămâne moartă. Altfel economia rămâne pe loc. Vezi ce s-a întâmplat la sfârșitul epocii ceausescu, când tara ramasese fără datorii, dar cu o economie ramasa in urma, la nivelul anului 65, când restul lumii progresase enorm. Ca și alte chestii din „comentariu” și chestia cu extras area este neadevărata.Exista acorduri de extradare și sunt destui evrei extradati.

  • Da, asta e un comentariu f apropiat de adevăr. Sunt un popor f incercat și din educație sunt îndrumați catrc afaceri și mânuirea banilor. Parte din ei sunt ultraortodoxi și habotnici și numai între ei. Se ajută numai între ei. Așa sunt crescuți. Că și arabii !!!!

  • Tampenii. Nimic nu este bazat pe date reale si cunostiinte elementare de economie, totul este doar exprimarea unor sentimente de repulsie fata de evrei si de aceeasi tendinta de a-i invinovati pentru toate relele din lume. Si acum cateva fapte reale:
   1. Datoria externa a Israelului este de peste 100 de miliarde de $. Vezi Wikipedia. Intr-adevar nu de la FMI, caci imprumuturile nu sunt luate de stat. ci de firme. Imprumuturi de la FMI ar fi fost bune, caci conditiile sunt mult mai bune decat cele luate de la particulari, insa FMI nu acorda imprumuturi in general unor tari relativ dezvoltate.Datoria nu este constanta, firmele mai vechi si-o platesc pe a lor, vin altele noi si fac alte datorii, samd.
   2. Imprumuturile. altfel spus finantarea capitalului , sunt foarte importante pentru o economie care doreste sa se dezvolte. Important ca statul sa nu se amestece in treaba asta, caci imprumuturile prin stat si pentru stat , daca nu sunt controlate, alimenteaza pe toti coruptii din aparat.
   Pana si americanii au datorie externa, important este ca banii sa nu fie imprumutati pentru salarii sau pensii, ca aceia nu sunt bani productivi. Dar fara imprumuturi, nimeni nu se poate dezvolta. La fel cum si noi luam imprumut de la banca pentru a ne cumpara o locuinta, cand suntem relativ tineri, si nu asteptam pana la 60 de ani ca sa strangem banii fara sa ne imprumutam, asa si o intreprindere are nevoie de capital pentru a se dezvolta, pt, a reinnoi utilajele samd. Cred ca poate doar China nu are datorii externe, la ora actuala,
   3. Ce se intampla fara imprumuturi se poate vedea in istoria Romaniei, cand dorinta lui Ceausescu de a returna banii imprumutati a dus la retrogradarea industriei romanesti, a transformat-o in necompetitiva si practic a distrus-o. Cum? Prin utilizarea utilajelor cumparate in anii 60-70 pana peste limita lor, cu toate ca-si scosesera cu varf si indesat investitia initiala. Piese de schimb nu se mai importau, se faceau surogate de piese de schimb care tineau de ieri pana azi. Pentru cine a uitat cum a fost, sa-si aduca aminte sau sa intrebe pe cei mai varstnici cand incepea prima defectiune la Daciile produse in anii 84-85… Toata lumea stia ca pe la 6000 km Dacia avea nevoie deja de schimbarea unei membrane de la pompa de benzina, iar asta era doar inceputul. Cine cumpara atunci in strainatate o masina care incepe sa se strice cand inca este deja noua.? Iar utilajele uzate moral si fizic, neschimbate de ani, din intreprinderile romanesti, ce marfa produceau?!?
   4. Nu lipsa datoriilor este un criteriu de eficienta economica, ci pentru ce se fac datoriile astea si cata „vama” intra in buzunarul personal al coruptilor de toate felurile, de la politicieni la manageri de intreprinderi, oficiile de asa zis control, samd. Nu va amagiti tot timpul dand vina pe evrei, fiindca stiu sa faca intreprinderi eficiente, care castiga. Si romanii ar putea face asta, insa din cauza coruptiei care face nerentabila aproape orice intiativa industriala, comerciala samd, multi din cei capabili, harnici si cinstiti aleg calea strainatatii.

Lasă un răspuns