Israelul a tras din nou inspre Siria, ca raspuns la atacul asupra Platoului Golan

0
429


Armata israeliana a tras asupra Siriei luni, pentru a doua zi consecutiv, ca raspuns la tirul de obuze lansat de Siria asupra Inaltimilor Golan, zona controlata de Israel, a anuntat un purtator de cuvant al armatei israeliene, potrivit Reuters.

Acesta a precizat ca s-a tras "catre sursa atacului in Siria". Intr-un comunicat, armata a precizat ca obuzele lansate cu tancul au atins "tinte precise".

Armata israeliana a lansat, duminica, obuze de artilerie spre Siria, pentru prima data de la razboiul arabo-israelian din 1973, dupa ce mai multe tiruri de obuze lansate intre trupele siriene si rebeli au lovit.

In ultima luna, violentele din Siria au inceput sa se extinda in regiunea Platoului Golan, starnind ingrijorarea administratiei de la Ierusalim la faptul ca frontul Golan, linistit de multi ani, va intra in lista amenintarilor din vecinatatea Israelului.

Temeri similare au fost articulate de Turcia, Iordania si Liban cu privire la incidentele de la granitele lor cu Siria, unde fortele loiale presedintelui Bashar al-Assad se lupta de 19 luni cu fortele rebele.

Lasă un răspuns