Israelul acuză Suedia că refuză să condamne un articol antisemit

0
496

( Tzipi Livni si Carl Bildt )
Israelul a acuzat guvernul suedez de a utiliza ‘ca pretext’ libertatea de expresie pentru a nu condamna un articol publicat de un tabloid suedez acuzând armata israeliană de trafic de organe prelevate de la palestinieni. ‘Avem sentimentul că guvernul suedez utilizează argumentul libertăţii de expresie ca pretext comod pentru a nu condamna antisemitismul, nu numai într-o ţară îndepărtată ca Iranul, dar în Suedia’, a afirmat un purtător de cuvânt al Ministerului israelian al Afacerilor Externe.
‘Noi considerăm că libertatea de expresie nu se aplică numai mass-media suedeze, dar şi guvernului suedez care trebuie să exprime o poziţie fermă asupra unei chestiuni atât de esenţiale cum este condamnarea antisemitismului’, a adăugat Yossi Lévy într-un comunicat.
Cu o zi înainte, ministrul suedez al afacerilor externe Carl Bildt a indicat că el doreşte respectarea libertăţii de expresie după apeluri ale Israelului la o condamnare oficială a articolului incriminat.
Omologul său israelian Avigdor Lieberman a reproşat mai devreme tăcerea sa lui Bildt, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia Uniunii Europene, după publicarea de către tabloidul Aftonbladet a unui articol acuzând armata israeliană de a se deda la un trafic de organe prelevate de la palestinieni ucişi.
Ambasadoarea suedeză în Israel a criticat articolul, dar ministerul ei s-a abţinut să îl condamne.
Relaţiile între Israel şi Suedia au fost marcate adesea de polemici în ultimii ani, Israelul reproşând Stockholmului poziţii…
sursa si articol complet la :
http://www.animanews.com

Lasă un răspuns