Israelul ar putea ataca Iranul dacă regimul islamist de la Teheran va încălca acordul în domeniul nuclar cu marile puteri

0
533

Israelul negociază o înţelegere cu Statele Unite care să permită o acţiune militară împotriva Iranului în cazul în care regimul islamist de la Teheran nu va respecta acordul în domeniul nuclear cu marile puteri, informează Jerusalem Post.

jet-f-16i-israels-fighter.si_

Isaac Herzog şi Tzipi Livni, liderii alianţei de centru-stânga Uniunea Sionistă, au prezentat „un plan alternativ de acţiune” privind programul nuclear iranian, considerat o ameninţare de către Israe, potrivit Mediafax.

Aceștia s-ar fi consultat cu oficiali din din cadrul Administraţiei Barack Obama şi cu congresmeni republicani în procesul de elaborare a planului alternativ, potrivit unor oficiali iranieni.

„Marile puteri trebuie să clarifice că, în cazul în care Iranul va încerca să fabrice arme nucleare, toate acţiunile, inclusiv opţiunea militară, trebuie să fie disponibile”, solicită Uniunea Sionistă.

http://www.b1.ro/stiri/externe/israelul-ar-putea-ataca-iranul-daca-regimul-islamist-de-la-teheran-va-incalca-acordul-in-domeniul-nuclar-cu-marile-puteri-108101.html

Lasă un răspuns