Israelul avertizeaza ca „ar putea actiona” impotriva unor nave de lupta iraniene ce urmeaza sa strabata Canalul Suez

0
500Israelul monitorizeaza doua nave de razboi iraniene, ce urmeaza sa traverseze Canalul Suez, in drum spre Siria, avertizand ca "ar putea actiona" impotriva lor, transmite
FoxNews. Ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, a declarat, citat de ynetnews.com, ca "Israelul nu poate ignora aceste provocari".

Lieberman a adaugat ca prezenta navelor iraniene este "o provocare care dovedeste ca tupeul si increderea de sine a Iranului cresc de la o zi la alta".

Seful diplomatiei israeliene a precizat ca, "spre regretul lui, comunitatea internationala nu arata promptitudine pentru a confrunta provocarile iraniene recurente".

IsraelNationalNews.com a precizat ca Iranul a anuntat recent ca intentioneaza sa desfasoare nave de razboi langa Israel, urmand ca vapoarele sa ramana intr-un port sirian timp de un an. Agentia semi-oficiala Fars a relatat la 26 ianuarie ca marinarii iranieni vor participa la o misiune cu durata de un an in Marea Mediterana.

Fars nu a precizat de ce cadetii iranieni urmeaza sa faca antrenamente in Marea Mediterana, in Siruia sau in Liban.

Un inalt oficial israelian a declarat ca "Israelul va stii cum sa rezolve situatia".

Potrivit UPI.com, oficiali din domeniul serviciilor de informatii sunt de parere ca vasele de razboi iraniene ar putea fi implicate in livrari de arme pentru gruparile islamiste radicale din Yemen.

….Israelul avertizeaza ca "ar putea actiona" impotriva unor nave de lupta iraniene ce urmeaza sa strabata Canalul Suez

Lasă un răspuns