Israelul dă semne că se pregăteşte de operaţiunea terestră. Guvernul a autorizat mobilizarea a 75.000 de rezervişti

0
448


Guvernul israelian a autorizat vineri seara mobilizarea a 75.000 de rezervişti în cadrul operaţiunii "Pilon al Apărării" pe care o efectuează împotriva unor grupări palestiene înarmate în Fâşia Gaza, a anunţat televiziunea israeliană, relatează AFP.

Această decizie a fost luată în urma unei reuniuni la Tel Aviv a Cabinetului de Securitate al Guvernului Netanyahu, alcătuit din nouă miniştri, a precizat al doilea post de televiziune.

  Secretarul Guvernului israelian Zvi Hauser a anunţat anterior că a purtat consultări la telefon cu principalii miniştri, pentru a obţine această undă verde.

Anterior, armata a anunţat că era în curs procesul de convocare a 16.000 de militari în rezervă.

Joi, ministrul Apărării Ehud Barak a aprobat deja chemarea unui contingent care ar putea să atingă 30.000 de rezervişti, susceptibili să fie mobilizaţi în orice moment, în contextul în care lideri israelieni ameninţă cu o ofensivă terestră împotriva Fâşiei Gaza.

Pe teren, un jurnalist AFP a putut să vadă, vineri, transporturi de trupe blindate şi buldozere comasându-se în apropierea barierei de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, unde sunt staţionate tancuri de 48 de ore.

De asemenea, armata a blocat vineri seara toate drumurile principale spre Fâşia Gaza, anunţând că acestea se află, de-acum, într-o zonă militară închisă.

Israelul dă semne că se pregăteşte de operaţiunea terestră. Guvernul a autorizat mobilizarea a 75.000 de rezervişti

Lasă un răspuns