Israelul e foc şi pară şi acuză Suedia de “prostie”. “Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Ţara sfântă”

1
492

Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Israel, a anunțat miercuri viceministrul israelian de externe Tzipi Hotovely, protestând contra unei declarații în care ministrul suedez de externe a pus la îndoială răspunsul Israelului la o serie recentă de atacuri ale palestinienilor şi a propus o anchetă în acest sens.
Margot Wallström, ministrul suedez de externe

ministru-suedez-465x390

„Israelul își închide porțile pentru vizitele oficiale din Suedia”, a afirmat Hotovely într-un briefing la cursuri pentru viitorii diplomați israelieni, potrivit site-ului de știri The Times of Israel. Tzipi Hotovely a criticat-o în termeni deosebit de duri pe Margot Wallström, ministrul suedez de externe, calificând comentariile acesteia drept un catastrofal “amestesc de cecitate şi prostie politică”, relatează business-standard.com.

Dezlănţuirea lui Hotovely vine la o zi după ce Wallström a cerut anchete „aprofundate” asupra circumstanțelor morții palestinienilor uciși de forțele israeliene în ultimele luni. Ea s-a referit la o serie de atacuri — de obicei implicând cuțite sau mașini intrând în mulțime — în care palestinienii au încercat să ucidă israelieni. În multe cazuri, autoritățile i-au ucis pe palestinieni în timpul atacului sau la scurt timp după aceea. Wallstrom a cerut în parlamentul de la Stockholm dovezi „credibile”, scrie Agepres.

http://www.evz.ro/israelul-e-foc-si-para-si-acuza-suedia-de-prostie-oficialii-de-la-stockholm-nu-mai-sunt-bineveniti-in-tara-sfanta.html

1 COMENTARIU

  1. madam Margo vezi ca te-au „cotropit„ arabii, nu cauta scuze fata de poporul suedez, care tine lenesi pe „spinarea„ lui plateste asigurari din banii PIB-lui Suedez la niste indivizi care isi bat joc de legi, violeaza fete nevinovatesi cauta sa faca acte teroriste cu victime ca sa inspaimante cetatenii. si tu vorbesti fara sa gindesti despre o armata care se sacrifica ca sa nu deveniti sclavi la arabi.

Lasă un răspuns