Israelul eliberează deţinute palestiniene în schimbul unor imagini cu Gilad Shalit – VIDEO –

0
443Nouăsprezece deţinute palestiniene au fost eliberate din închisoare vineri dimineaţa în schimbul unei înregistrări recente cu militarul israelian Gilad Shalit, răpit în Fâşia Gaza în 2006.

Prizonierele vor fi eliberate oficial de dimineaţă, după ce autorităţile israeliene vor fi vizionat caseta video a ostaticului, constatând că aceasta a fost filmată recent.

18 prizoniere au fost aduse în trei furgonete la centrul de detenţie Ofer, în apropiere de Ramallah (Cisiordania), de unde vor fi eliberate.

Ultima a plecat spre închisoarea Shikma, din Ashkelon (sudul Israelului), în vederea transferării în Fâşia Gaza, de unde provine.

Reţinut în urmă cu peste trei ani de grupări armate palestiniene în Fâşia Gaza, Gilad Shalit (23 de ani) a devenit un simbol al Israelului şi un test al ataşamentului statului evreu faţă de militarii săi aflaţi în captivitate.

Gilad Shalit este sănătos şi vorbeşte coerent

Militarul israelian Gilad Shalit, deţinut în Fâşia Gaza din 2006, pare a avea o stare de sănătate bună şi vorbeşte coerent, potrivit unei înregistrări video primite vineri, a anunţat presa israeliană.

Înregistrarea video, care durează două minute, potrivit unui post de televiziune privat, a fost trimisă premierului Benjamin Netanyahu.

Aceasta urmează să fie predată părinţilor tânărului soldat, după ce va fi vizionată şi autentificată de şeful Statului Major Gaby Ashkenazi şi de responsabilul israelian de acest dosar, Hagai Hadas.

Autorităţile israeliene urmează să decidă dacă vor autoriza difuzarea înregistrării.

În schimbul înregistrării video, au fost eliberate 19 deţinute palestiniene.

Israelul eliberează deţinute palestiniene în schimbul unor imagini cu Gilad Shalit – VIDEO –

Lasă un răspuns