Israelul pregăteşte atacuri coordonate contra infrastructurii strategice şi nucleare din Iran – surse

0
433


Israelul pregăteşte atacuri coordonate împotriva sistemului energetic iranian, sistemelor de telecomunicaţii şi instalaţiilor nucleare, conform unui plan de război al Guvernului de la Ierusalim obţinut şi dezvăluit de un blogger americano-israelian, scrie Corriere della Sera, citat de Mediafax.
"Va fi o operaţiune coordonată care va începe printr-un atac cibernetic fără precedent pentru blocarea în câteva minute a reţelei informatice, a telefoanelor, comunicaţiilor prin satelit. Obiectivul este ca regimul de la Teheran să nu mai poată comunica şi să nu ştie ce se întâmplă", se arată într-un document al Guvernului israelian obţinut şi publicat de bloggerul americano-israelian Richard Silverstein, supranumit "WikiLeaks al Israelului". Silverstein a publicat o parte a documentului confidenţial pe site-ul propriu – "Tikun Olam".

Conform documentului guvernamental, comandanţii militari israelieni intenţionează să atace infrastructura strategică a Iranului şi bazele de rachete de la Khorramabad şi Isfahan. Ulterior, vor fi paralizate centralele electrice, folosindu-se muniţie cu fibră de carbon.

În a doua fază a conflictului, zeci de rachete balistice, cu raza de 300 de kilometri, vor fi lansate spre teritoriul iranian de pe submarine israeliene poziţionate în apropierea Golfului Persic. Conform documentului, rachetele vor avea focoase neconvenţionale, pentru a putea distruge instalaţiile nucleare subterane.

În a treia fază a conflictului, Israelul va lansa rachete de croazieră care au rolul de a distruge sistemele de comandă şi control şi centrele de cercetare în domeniul activităţilor de îmbogăţire a uraniului, o componentă centrală a programului nuclear iranian.

Ministrul israelian al Protecţiei civile, Matan Vilnai, a anunţat miercuri că statul evreu este pregătit pentru conflict pe mai multe fronturi, care ar dura 30 de zile. La începutul lunii august, Ministerul israelian al Apărării anunţase că analiza scenariul unui conflict militar cu Iranul şi mişcarea Hezbollah, activă în sudul Libanului, existând şi ipoteza implicării Siriei în acest război. Experţi din cadrul Ministerului israelian al Apărării, citaţi de ziarul Haaretz, au estimat că aproximativ 200 de civili israelieni ar muri în cazul unui conflict cu Iranul şi mişcarea şiită Hezbollah, activă în sudul Libanului şi susţinută de regimurile de la Teheran şi Damasc. Conform experţilor israelieni, numărul victimelor civile israeliene ar ajunge la 300 dacă Siria va fi implicată în acest conflict.

mai mult la :

Israelul pregăteşte atacuri coordonate contra infrastructurii strategice …

Lasă un răspuns