Israelul se pregăteşte de atacarea Iranului? Washingtonul a elaborat un plan de salvare a unor instituţii

0
433


Guvernul american este îngrijorat din cauză că Israelul pregăteşte, în pofida obiecţiilor sale, o acţiune militară împotriva Iranului şi a creat un plan de urgenţă pentru salvarea instituţiilor sale din regiune, scrie Wall Street Journal în ediţia de vineri.
Potrivit cotidianului, preşedintele american Barack Obama, secretarul Apărării Leon Panetta şi alţi oficiali de rang înalt le-au transmis deja israelienilor o serie de mesaje, avertizându-i asupra consecinşelor unui asemenea atac.

Barack Obama l-a sunat joi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, iar generalul Martin Dempsey, care deţine cel mai înalt grad american, se va întâlni şi va dicuta pe această temă cu oficiali militari israelieni la Tel Aviv, săptămâna viitoare, adaugă Wall Street.

Cotidianul apreciază că armata americană se pregăteşte de numeroase posibilităţi de represalii la un raid militar israelian, inclusiv un eventual atac militar asupra Ambasadei Statelor Unite din Bagdad din partea miliţiilor şiite proiraniene.

Israelul se pregăteşte de atacarea Iranului? Washingtonul a elaborat un plan de salvare a unor instituţii

Imaginea articolului Israelul se pregăteşte de atacarea Iranului? Washingtonul a elaborat un plan de salvare a unor instituţii
Externe astăzi, 09:29

Guvernul american este îngrijorat din cauză că Israelul pregăteşte, în pofida obiecţiilor sale, o acţiune militară împotriva Iranului şi a creat un plan de urgenţă pentru salvarea instituţiilor sale din regiune, scrie Wall Street Journal în ediţia de vineri. citeşte tot

Lasă un răspuns