Israelul testeaza sistemul de alerte SMS al armatei pentru atacuri cu racheta

0
408


Armata israeliana a anuntat duminica lansarea perioadei de testare, la nivelul intregii tari, a unui sistem de alerta cu ajutorul SMS-urilor destinate prevenirii populatiei in cazul atacurilor cu racheta, informeaza AFP.

Mesajele scurte, scrise in ebraica, araba, engleza si rusa, urmeaza sa fie trimise pe telefoanele mobile personale ale locuitorilor diferitelor regiuni, inclusiv la Ierusalim, Tel Aviv si Haifa.

In mesaj se spune "Comandamentul apararii pasive, test al sistemului de alerta (pe telefonul) mobil", a precizat purtatorul de cuvant al armatei intr-un comunicat.

Exercitiul urmeaza sa se desfasoare intre orele locale 8.00 (8.00, ora Romaniei) si 18.00 (18.00, ora Romaniei). El va dura pana joi, cand sistemul va fi testat la scara intregii tari.

Potrivit presei, acest exercitiu este destinat sa pregateasca apararea populatiei civile de eventuale tiruri cu rachete sau mortiere lansate de catre Iran sau miscarea siita libaneza Hezbollah, care ar putea sa urmeze unui atac israelian impotriva instalatiilor nucleare iraniene.

Cotidianul Yediot Aharonot titreaza pe prima pagina ca Israelul "nu este pregatit" pentru un razboi cu Iranul, relevand ca "jumatate dintre israelieni nu au masca de gaze" sau ca "lucrarile de protectie a cladirilor in care se afla spitale vor fi terminate abia in trei ani".

Ziarul Haaretz citeaza, la randul sau, un "oficial israelian de rang inalt" care afirma ca Iranul "a inregistrat progrese in producerea si adaptarea focoaselor nucleare" pentru rachete capabile sa atinga teritoriul israelian.

…   Israelul testeaza sistemul de alerte SMS al armatei pentru atacuri cu racheta

Lasă un răspuns