Israelul va încheia testarea sistemului de alertă prin SMS menit să avertizeze populaţia civilă în cazul unui atac cu rachetă

0
435


Israelul va încheia joi testarea unui sistem de alertă prin SMS menit să avertizeze populaţia civilă în cazul unui atac cu rachetă, trimiţând mesaje pe telefoanele mobile ale localnicilor din Ierusalim şi alte oraşe, a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei, relatează AFP.
       
Exerciţiul, care a durat cinci zile, a avut loc în contextul speculaţiilor în statul evreu pe tema unui eventual conflict cu Iranul, acuzat de Israel că intenţionează să se doteze cu arme nucleare.
       
În afară de Ierusalim, testul se va desfăşura joi la Arad, în deşertul Neguev, la Afula şi Hadera (nord), în Nazareth, potrivit armatei.
       
Purtătoarea de cuvânt a precizat că testul nu vizează oraşul Nazareth, primul oraş arab din Israel.
       
Mesajele trimise în limbile ebraică, arabă, engleză şi rusă, au ca scop pregătirea populaţiei pentru eventualele tiruri cu rachetă sau rachete dinspre Iran sau Hezbollah, care ar putea răspunde unui eventual atac israelian împotriva Iranului.
       
În Israel, 500 de profesori universitari şi militari în retragere au semnat o petiţie cerând piloţilor de vânătoare să refuze să procedeze la un atac unilateral: "Vă lansăm acest apel cu profundă îngrijorare şi nelinişte. Destinul nostru, viitorul nostru este în mâinile voastre".

Lasă un răspuns