Israelul vrea sa creeze un nou cartier evreiesc in Ierusalimul de Est

0
519


Israelul planuieste extinderea proiectului de colonizare a teritoriilor din Ierusalim. Un document care cuprinde toate datele necesare crearii unui nou cartier evreiesc in partea de est a Orasului Sfant a fost supus aprobarii municipalitatii din Ierusalim, anunta cotidianul
Haaretz.

Proiectul prevede construirea a 104 locuinte, precum si a unei sinagogi in mijlocul cartierului Ras al-Amud, unde traiesc aproximativ 14.000 de palestinieni. Noul cartier va fi legat de unul deja existent, Ma’aleh Zeitim, si impreuna vor gazdui peste 200 de familii, formand cel mai mare cartier evreiesc din Ierusalimul de Est, potrivit publicatiei israeliene citate.

Complexul va fi construit pe terenul pe care, pana in urma cu 18 luni, se gasea cartierul general al politiei generale. Aceasta din urma a fost transferata in sectorul E-1 situat in Cisiordania, asa ca terenul a fost rapid cuprins intr-un nou plan. Proiectul cuprinde construirea unei piscine, a unui mic club, a unei biblioteci, dar prevede si spatii de parcare si gradinite, adica tot necesarul de care are nevoie o comunitate pentru a-si desfasura existenta.

"Cand cele doua cartiere vor fi terminate si legate intre ele, o comunitate evreiasca ce va cuprinde peste 1.000 de persoane va fi situata in inima cartierului Ras al-Amud, unde se afla 14.000 de palestinieni", scriu jurnalistii de la Haaretz.

Israelul vrea sa creeze un nou cartier evreiesc in Ierusalimul de Est

Lasă un răspuns