Lieberman ridică tonul faţă de Suedia, după ce presa a acuzat armata israeliană de trafic cu organe

0
443

Ministrul israelian de externe i-a reproşat joi seară omologului său de la Stockholm că nu a făcut niciun comentariu după publicarea unui articol care defăimează Israelul apărut într-un ziar suedez, relatează AFP.

"Este ruşinos că Ministerul suedez de Externe refuză să intervină într-un caz de îndemnare la uciderea evreilor", a declarat Avigdor Lieberman, citat de presa israeliană. "Această atitudine aminteşte de cea a Suediei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Şi în perioada aceea a refuzat să intervină" pentru a pune capăt Holocaustului, a adăugat el.

Lieberman a reacţionat astfel la refuzul Guvernului de la Stockholm de a critica articolul, care acuză armata israeliană că acoperă traficul cu organe prelevate de palestinieni.

Potrivit articolului "Copiii noştri sunt lăsaţi fără organe", publicat luni de tabloidul Aftonbladet, armata israeliană a fost implicată într-un trafic cu organe prelevate de a palestinieni ucişi. Citând palestinieni ale căror nume de familie nu au fost divulgate, articolul vorbeşte despre "un trafic cu organe care a avut loc cu aprobarea autorităţilor israeliene".

La rândul său, ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, i-a adresat un mesaj ministrul suedez de externe, Carl Bildt, în care i-a cerut ca guvernul său să se demarcheze public de articol, potrivit unui comunicat al ministerului. "Acuzaţiile din articol nu ţin de o critică legitimă, ci sunt o calomnie dezgustătoare", a adăugat Barak, care a declarat că intenţionează să înainteze în justiţie o plângere la adresa ziarului.

Israelul s-a declarat dezamăgit profund după ce Ministerul suedez de Exerne s-a demarcat de de comentariile ambasadoarei sale la Tel Aviv, care a criticat vehement articolul, calificat drept antisemit de Guvernul de la Ierusalim.

Sursa: NewsIn

Lieberman ridică tonul faţă de Suedia, după ce presa a acuzat armata israeliană de trafic cu organe
 

Lasă un răspuns