Mahmoud Ahmadinejad ar putea avea origini evreiesti

0
448

Atacurile acide ale presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad la adresa evreilor ascund un secret uimitor: acesta s-ar fi nascut intr-o familie evreiasca care s-a convertit la Islam dupa nasterea sa, dezvaluie publicatia Daily Telegraph. In acest sens, tabloidul britanic publica o fotografie a liderului de la Teheran, in care acesta este infatisat aratandu-si cartea de identitate si in care apare numele purtat anterior de Ahmedinejad: Sabourjian, un nume de familie evreiesc, raspandit in Iran.

Fotografia in care apare Ahmadinejad, tinand bucuros in mana buletinul de identitate, a fost facuta in timpul alegerilor prezidentiale din martie 2008. La o privire mai atenta asupra documentului, se poate observa ca Ahmedinejad avea la nastere un alt nume de familie, unul evreiesc – Sabourjian, care inseamna "tesator de talit" (sal de rugaciune la evrei), sustine publicatia britanica. De altfel, numele liderului iranian este inclus pe lista de nume rezervata evreilor iranieni, compilata de Ministerul iranian de Interne.

Mai mult, o scurta insemnare de pe actul de identitate sugereaza ca familia sa si-a schimbat numele in Ahmadinejad, dupa nasterea sa, odata cu trecerea la islam.

Potrivit unor experti chestionati de publicatia britanica, acest aspect legat de persoana lui Ahmadinejad explica agresiunea aratata de acesta fata de evrei. "Fiecare familie care imbratiseaza o alta religie isi cauta o noua identitate, blamand in acelasi timp credinta abandonata", a declarat Ali Nourizadeh, de la Centrul londonez de Studii Arabo-Iraniene. "Prin declaratiile anti-semite, el incearca sa inlature orice suspiciune legata de originile sale evreiesti. Se simte vulnerabil intr-o societate radicala siita", a adaugat acesta.

Lasă un răspuns