Mii de persoane au susţinut la Paris acţiunea „defensivă” a Israelului

0
430

Câteva mii de persoane s-au adunat duminică după-amiază la Paris pentru a sprijini "acţiunea de autoapărare a Israelului" şi a cinsti "memoria victimelor israeliene ale Hamas"….

Organizatorul acestei adunări, Consiliul reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (CRIF), făcuse apel la manifestaţii în faţa amabasadei israeliene, dar în lipsa autorizaţiei, mitingul care a durat aproximativ o oră s-a desfăşurat pe o stradă învecinată.

Cei 12.000 de manifestanţi potrivit CRIF (4.000, potrivit poliţiei) au arborat drapelul israelian şi au intonat imnul naţional francez, La Marseillaise, apoi imnul naţional israelian, Hatikva, şi alte cântece evereieşti.

"Primul nostru gând este pentru Gillad Shalit", tânărul franco-israelian reţinut din 2006 în Fâşia Gaza, după ce a fost capturat de un comando plestinian, a declarat marele rabin al Franţei, Gilles Bernheim.

"Israelul se luptă exclusiv pentru libertate şi supravieţuirea poporului său, nu există nici o intenţie de a distruge un alt popor", a adăugat rabinul…

Mii de persoane au susţinut la Paris acţiunea "defensivă" a Israelului

Citeşte şi

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Sarkozy: Hamas poartă o grea responsabilitate pentru suferinţele palestinienilor din Gaza

Lasă un răspuns