Ministrul Apararii din Israel dezminte intentiile de a ataca Iranul: Nu vrem razboi

0
459

Ministrul Apararii din Israel, Ehud Barak, a dezmintit speculatiile care au creat dezbateri in ultimele zile referitoare la intentia Israelului de a ataca programul nuclear al Iranului, spunand ca nu s-a decis o operatiune militara in acest caz, relateaza Reuters.

"Razboiul nu este ceva usor. Noi vrem ceva usor. Nu vrem razboi", a spus Barak la Israel Radio.

Agentia Internationala de Energie Atomica urmeaza sa publice, marti sau miercuri, raportul asupra activitatii nucleare din Iran, pe care Teheranul deja l-a negat.

La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele israelian Shimon Peres a declarat ca o solutie militara luata de comunitatea internationala la adresa programului nuclear al Iranului este mai probabila decat una diplomatica. Remarcile lui Peres au fost formule la doar cateva zile dupa aparitia mai multor informatii potrivit carora premierul Benjamin Netanyahu ar cauta sprijiniul ministrilor pentru o lovitura contra Iranului.

"Israelul nu a decis sa porneasca nicio operatiune", a spus Barak.

El a facut aceste declaratii in contextul in care pe aceasta tema s-a starnit o dezbatere la nivel international.

O actiune militara impotriva Iranului ar fi "o greseala foarte serioasa, cu consecinte imprevizibile", a avertizat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Oficialul de la Moscova a spus ca diplomatia, si nu bombardamentele cu rachete, reprezinta singura cale de a rezolva dosarul nuclear iranian.

…  

Ministrul Apararii din Israel dezminte intentiile de a ataca Iranul: Nu vrem razboi

Lasă un răspuns