Ministrul suedez al Afacerilor Externe, Carl Bildt, şi-a anulat vizita preconizată în Israel

0
437

Potrivit lui Yigal Palmor, purtător de cuvânt al MAE israelian, ministrul suedez al Afacerilor Externe, Carl Bildt, şi-a anulat vizita preconizată în Israel

datorită polemicii iscate de publicarea într-un cotidian din Stockholm a unui articol care lăsa să se înţeleagă că soldaţii israelieni ucid palestinieni pentru a le comercializa organele.
Palmor nu a comentat raţiunile acestei decizii a oficialului suedez, intervenită exact în ziua în care Israelul anunţa inteţia sa de a construi noi locuinţe în coloniile din Cisiordania.
La Stockholm, purtătoarea de cuvânt a lui Bildt, Irena Busic, a subliniat că nu a fost stabilită nici o altă dată privind deplasarea în Israel a şefului diplomaţiei suedeze, a cărui ţară deţine actualmente preşedenţia Uniunii Europene.
De altfel, Irena Busic a respins orice legătură între decizia ministrului şi articolul incriminat apărut în luna august în prinsipalul cotidian suedez, "Aftonbladet". Reamintim că acest articol a declanşat o amplă polemică în Israel, premierul Netaniahu cerând o condamnare a acestuia de către Stockholm, idee respinsă de Carl Bildt. (Anima News)

Lasă un răspuns