Mitt Romney: Palestinienii nu vor pacea, vor să distrugă Israelul

0
450

O publicaţie americană a difuzat o înregistrare video realizată cu camera ascunsă în care candidatul republican Mitt Romney tratează cu ironie “mentalitatea de victimă" a electoratului democrat, afirmaţii imediat denunţate de tabăra preşedintelui Barack Obama.
UPDATE: Două noi înregistrări video secrete au fost publicată, azi, pe același site al revistei Mother Jones, relatează BBC. 

În prima, candidatul republican Mitt Romney spune că palestinienii sunt angajați în distrugerea Israelului. El le spune donatorilor din campania sa electorală că Orientul Mijlociu rămâne o problemă nerezolvată „…și noi le trimitem mingea în teren”. Videoclipul a fost realizat la aceeași întâlnire în care Romney îi critica pe americanii „care se consideră victime”.

În filmulețul realizat la o strângere de fonduri la Boca Raton, în Florida, Romney a fost înregistrat în timp ce spunea că palestinienii doresc distrugerea și eliminarea Israelului. „Palestinienii nu au niciun interes să facă pace, iar calea către pace este aproape imposibil de găsit”.


Fostul guvernator de Massachusetts poate fi văzut, într-o altă scurtă înregistrare, în care vorbește despre programul nuclear iranian și avertizează că America însăși ar putea fi ținta atacului. „Dacă eu aș fi Iranul, un fanatic nebun, aș spune hai să oferim Hezbollah puțin material nuclear și să-i lăsăm să-l ducă ei la Chicago sau în altă parte și dacă se întâmplă ceva, sau America începe să acționeze, vom spune doar „Știți ceva? Dacă nu renunțați, dacă nu plecați, vom lansa bomba”, mai spune candidatul prezidențial.

Declarații despre americanii dependenți de guvern

“Mother Jones", publicaţie binecunoscută pentru opiniile sale de stânga, a publicat pe site-ul său înregistrarea în cauză realizată, se pare, fără ştirea lui Romney, cu prilejul unei reuniuni pentru colectarea de fonduri unde presa nu a avut acces.

Data la care a avut loc evenimentul nu a fost stabilită şi numai Romney poate fi recunoscut pe ecran, restul participanților având fețele acoperite. Autenticitatea înregistrării nu a putut fi stabilită, însă vocea persoanei care vorbeşte pare a fi a candidatului republican la prezidenţialele din 6 noiembrie.

El se referă la faptul că “47% (dintre americani) îl vor vota pe preşedinte orice s-ar întâmpla. Sunt 47% (dintre alegători) care sunt cu el, care depind de guvern, care se consideră victime, care cred că guvernul trebuie să aibă grijă de ei, care sunt de părere că au dreptul să aibă acces la asigurări de sănătate, la hrană, locuinţă, la tot ce doriţi".

Aceşti indivizi consideră că “este ceva ce li se datorează. Că guvernul ar trebui să le dea. Şi vor vota pentru acest preşedinte (Obama) indiferent ce se va întâmpla. Sunt indivizi care nu plătesc impozite", a continuat Romney, subliniind că este sigur că nu-i va putea convinge să voteze pentru el.

“Nu-i voi convinge niciodată că trebuie să-şi asume propriile responsabilităţi şi să-şi ia viaţa în mâinile proprii", a mai afirmat candidatul republican.

Citiţi mai mult: Mitt Romney, despre alegătorii lui Obama: nişte asistaţi sociali – Candidaţi > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Mitt-Romney-despre-alegtorii-lui-Obama-nite-asistai-sociali-1001355.html#ixzz26pgQdE9p
EVZ.ro

Lasă un răspuns