Palestinieni eliberati de Israel

0
534

Cabinetul israelian a votat ieri in favoarea eliberarii, in jurul datei de 25 august, a aproximativ 200 de detinuti palestinieni, in semn de bunavointa fata de presedintele moderat al Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmud Abbas.

Guvernul israelian a aprobat o lista provizorie de nume ale palestinienilor care vor fi eliberati, a precizat un oficial israelian care a dorit sa isi pastreze anonimatul. Printre cei care vor fi pusi in libertate se numara doi autori ai unor atentate comise la sfarsitul anilor ’70, care s-au soldat cu morti si raniti din randul israelienilor. La inceputul lunii august, cu ocazia unei intalniri dintre premierul israelian Ehud Olmert si Mahmud Abbas, Israelul a anuntat ca va elibera la 25 august peste 150 de detinuti palestinieni.

Aceste eliberari reprezinta un mesaj de incredere adresat presedintelui ANP si urmareste consolidarea pozitiei politice a moderatilor din gruparea Al-Fatah in randul palestinienilor, a subliniat Mark Regev, purtator de cuvant al premierului israelian. Partidul ultrareligios Shass, membru al coalitiei guvernamentale israeliene, se opune insa acestor eliberari, care vor reduce sansele eliberarii soldatului Gilad Shalit…. Ziua

Lasă un răspuns