Papa, Obama şi ruşii moşesc pacea din Orientul Mijlociu

2
516

Toţi doresc însă înfiinţarea unui stat palestinian, condiţie neacceptată până acum de premierul israelian Benjamin Netanyahu. Acesta spune că negocierile cu palestinienii vor fi reluate săptămânile următoare.

Papa, Obama şi ruşii moşesc pacea din Orientul Mijlociu
Vizita Papei în Israel şi teritoriile palestiniene ce are loc zilele acestea reprezintă una dintre cele mai dificile misiuni diplomatice ale Suveranului Pontif de la urcarea sa în scaunul papal. Benedict al XVI-lea a reuşit să îi irite de-a lungul timpului atât pe evrei, cât şi pe musulmani prin declaraţiile sau acţiunile sale.
Eforturile depuse în timpul mandatului său pentru reabilitarea unui episcop care neagă Holocaustul au trezit numeroase proteste din partea comunităţii evreieşti, precum şi faptul că face apel adesea la memoria Papei Pius al XII-lea – cel care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial nu a condamnat exterminarea evreilor de către nazişti….Papa, Obama şi ruşii moşesc pacea din Orientul Mijlociu

2 COMENTARII

  1. Papa Pius al-XII_lea a salvat vreo 2 milioane de evri prin manastirile din Italia. A avut o vorba care a ramas in memorie: ce poate fi mai rau decat 5 miliona de evrei (cei ucisi de Hitler) ? R: 7 milioane (diferenta ar fi fost completata de Musolini). Nici un om normal la creier nu poate fi de acord cu Hilerismul sau cu alte manifestari de acest gen. Probabil ar trebui sa se institue o lege sa nu mai poata accede bolnavi mintali intr-o functie publica. Schizofrenicii asa fac omoara cu sange rece cat pot iar daca ajung la puterea unui stat puternic este dezastru. De asemenea sunt foarte abili in a se preface si a mobiliza oameni (v. cazul Bivolaru si multe altele). Statistica OMS-ului spune ca in lume aproximativ 40% au probleme. Suficient ca sa poata fi mobilizati. Solutie oricine vrea functii publice sa treaca printr-o comisie psihiatrica serioasa.

  2. In legatura cu cei care neaga holocautul.
    Ce vor sa demonstreze ca in loc de 5 mil au fost 4,5 ?
    Si 100 de mii daca au fost omorati tot este foarte grav. Tot crima impotriva umanitatii se cheama. Nici un fel de crestin nu poate fi de acord cu asa ceva. Se pare ca nu a fost primit definitiv ci chiar sanctionat episcopul respectiv (i s-a retras ungerea). Probabil Papa a crezut in prima faza ca s-a reabilitat insa a recidivat. La crestini daca cineva isi recunoaste si repara greseala capata din nou abilitare. Se pare ca la lefevbristul respectiv s-a inselat. Exista in toate cultele si uscaturi insa trebuie eliminate.

Lasă un răspuns