Premierul israelian: Trebuie sa impunem sanctiuni paralizante impotriva Iranului

0
457

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut joi, la Berlin, "sanctiuni paralizante" impotriva Iranului. Motivul solicitarii: sa impiedice Teheranul sa isi continue programul nuclear, scrie AFP.

"Lucrul cel mai important pe care il putem realiza este sa impunem sanctiuni paralizante. Este posibil ca astfel sa exercitam presiuni reale asupra regimului de la Teheran", a declarat Netanyahu in timpul unei conferinte de presa sustinute alaturi de cancelarul german Angela Merkel.

Premierul israelian a precizat ca, in cazul in care Consiliul de securitate al Natiunilor Unite nu convine asupra inaspririi sanctiunilor, Statele Unite si Europa trebuie sa impuna sanctiuni din partea lor.

In timpul aceleiasi conferinte, Angela Merkel a declarat ca este timpul ca Teheranul sa dea un raspuns in ceea ce priveste stoparea programului de imbogatire a uraniului. Daca nu se inregistreaza niciun proces in acest sens pana in luna septembrie, "vom lua masuri foarte ferme" impotriva Iranului "in domeniul energiei si in cel al finantelor", a avertizat ea.

Merkel a subliniat, insa, ca sanctiunile vor fi inca si mai eficiente, daca vor fi luate in colaborare cu Rusia si China.

Lasă un răspuns