AcasăIerusalimPreşedintele israelian s-a întâlnit în secret cu regele Iordaniei

Preşedintele israelian s-a întâlnit în secret cu regele Iordaniei

-

Preşedintele israelian Isaac Herzog s-a întâlnit în secret cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei la Amman, întrevedere ce a avut loc pe fondul unei încălziri a relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, relatează sâmbătă AFP.

”Săptămâna trecută am avut cu regele Iordaniei o conversaţie foarte lungă, am fost în palatul lui o seară întreagă. A fost o întâlnire extraordinară”, a declarat preşedintele Herzog într-un interviu, din care au fost difuzate extrase de către canalele de televiziune israeliene sâmbătă seara, la o oră de mare audienţă.

Interviul urmează să fie difuzat integral duminică, în ajunul Anului Nou Evreiesc.

”Iordania este o ţară foarte importantă. Am un respect imens pentru regele Abdullah, un mare lider şi un actor regional foarte important” a declarat preşedintele israelian, potrivit unui comunicat.

Textul se referă la o ”întrevedere călduroasă”, la invitaţia regelui Iordaniei, şi în cursul căreia cei doi lideri au discutat ”probleme strategice, la nivel bilateral şi regional”.

/www.agerpres.ro/politica-externa/2021/09/05/presedintele-israelian-s-a-intalnit-in-secret-cu-regele-iordaniei–774128

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

„Oferet itzuka” (Plumb turnat)

Ministrul Apararii Ehud Barak a avertizat ca "Israelul va actiona cu toate mijloacele de care dispune pentru a pune capat atacurilor ilegale ale Hamasului"...