Românii care au lucrat în Israel pot reveni ca turişti după cel puţin un an de la părăsirea ţării

0
475

Cetăţenii străini, inclusiv cei români, care au lucrat în trecut în mod legal în Israel în anumite domenii se pot întoarce în această ţară în scop turistic numai după o perioadă de cel puţin un an de la data părăsirii teritoriului israelian, potrivit unui comunicat al MAE.

 

Mai precis, domeniile la care se referă restricţiile de călătorie sunt: agricultură, industrie, construcţii, asistenţă la domiciliu sau alte servicii, iar persoanele care doresc să revină în Israel trebuie să nu fi întâmpinat probleme de nicio natură în timp ce lucrau în această ţară.

În plus, mai explică MAE, anumite categorii de persoane au obligaţia de a-şi verifica statutul faţă de autorităţile israeliene şi de a obţine permisiunea autorităţilor israeliene de a intra în ţară, înaintea plecării, pentru a evita să li se interzică intrarea. Această obligaţie se referă la persoanele care au fost expulzate din Israel, persoanele care au locuit ilegal în Israel, persoanele cărora le-a fost refuzată intrarea în Israel, persoanele care doresc să viziteze cetăţeni străini care lucrează pe teritoriul Israelului şi rudele cetăţenilor străini care lucrează în Israel.

De asemenea, paşapoartele cetăţenilor străini care doresc să viziteze Israelul trebuie să fie valabile cel puţin şase luni de la data prevăzută pentru intrarea pe teritoriul acestuia, se mai arată în comunicatul MAE…. Realitatea

Lasă un răspuns