Scandalul Gunther Grass continuă Die Welt: Guvernul israelian, flexibil ca un buldozer

0
415La o săptămână dupa ce Gunter Grass a publicat un poem în care acuza Israelul că ameninţă pacea în Orientul Mijlociu, dezbaterile continuă.

“Grass a inclus multe erori în poemul său, dar asta nu-I discreditează cuvintele. Germania nu este consecventă cu judecata ei asupra lumii (…) Ţara este blocată într-o incertitudine specială când judecăţile sale se aplică Israelului”, scrie Suddeutsche Zeitung, citat într-o revistă a presei germane realizată de Der Spiegel.

Tot mai mulţi politicieni germani consideră exagerată reacţia ministrului de Interne din Israel, Eli Yishai, de a interzice intrarea poetului Gunther Grass în ţară, pentru că a scris că armele nucleare ale Israelului ameninţă pacea Orietului Mijlociu şi pentru că a sugerat că Israelul doreşte să „anihileze” populaţia iraniana. Eli Yishai este membru al unui partid ultraortodox din Israel.
Vicepreşedintele grupului social-democrat din Bundestag numea reacţia Israelului drept „greşită şi contraproductivă”. Copreşedinta verzilor din Bundestag, Renate Kunast, critică şi ea măsura, iar ministrul Sănătăţii din Germania vorbeşte despre o decizie „total excesivă”.

Activiştii pentru pace din Germania au afişat, în timpul unui marş tradiţional de Paşte, următorul banner: „Nu Gunther Grass trebuie să fie criticat public, ci politicienii care continuă să strângă şurubul escaladării în Orientul Mijlociu, împingând Iranul cu spatele la zid, prin sancţiuni economice.”

…    Scandalul Gunther Grass continuă Die Welt: Guvernul israelian, flexibil ca un buldozer

Lasă un răspuns