Soldatii israelieni poarta tricouri rasiste

1
562

Soldatii israelieni care au participat la ofensiva din Fasia Gaza sunt aspru criticati pentru indrazneala lor de a purta tricouri care prezinta mesaje denigratoare la adresa palestinienilor.

Mesajele de genul "Un glont, doi morti", inscriptionate pe tricouri pe care se afla desenata o femeie insarcinata din Gaza, aflata in tinta unei arme, au devenit o moda printre soldati, mai ales dupa incheierea ofensivei militare, relateaza AP.

Un alt mesaj preferat de soldatii israelieni este "Cu cat sunt mai mici, cu atat mai greu este sa-i nimeresti", facandu-se referire la faptul ca palestinienii se folosesc adesea de copii in conflictele armate, utilizandu-i drept "zid uman".

Purtatorii de cuvant ai armatei israeliene au declarat ca un asemenea comportament nu va fi tolerat, urmand ca cei vinovati sa fie pedepsiti. Acest tip de tricouri a fost calificat ca fiind de un "umor de prost gust" de superiorii armatei israeliene.

1.400 de palestinieni au fost ucisi in ofensiva din Fasia Gaza, mare parte din ei fiind civili. De partea cealalta, 13 israelieni si-au pierdut viata, dintre care trei erau civili…. ziare.com

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns