Soldatul israelian Gilad Shalit a fost eliberat, după cinci ani de detenţie – VIDEO

0
445

Soldatul israelian Gilad Shalit, deţinut de mişcarea islamistă palestiniană Hamas de cinci ani, a fost eliberat şi a ajuns în Israel. Televiziunea egipteană a difuzat primele imagini cu soldatul israelian.
Gilad Shalit, înconjurat de personalul de securitate şi mergând aparent fără dificultate, poartă o caschetă şi haine civile.

Printre persoanele care îl însoţeau figura şeful aripii armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine Al-Qassam, Ahmed Jaabari.

Soldatul ar urma să fie transferat cu elicopterul la o bază aeriană din Tel Nof din sudul Israelului, unde îl aşteaptă părinţii săi, precum şi premierul Benjamin Netanyahu, ministrul Apărării Ehud Barak şi şeful Statului Major, generalul Benny Gantz.

Autorităţile israeliene au promis o "recepţie discretă care să respecte nevoile soldatului şi ale familiei sale".

Aripa armată a Hamas a afirmat că a realizat o înregistrare video cu "pregătirile pentru transferul lui Shalit din Fâşia Gaza în Egipt", care va fi difuzată la televiziunile egipteană şi palestiniană.

Părinţii soldatului, Noam şi Aviva, au părăsit localitatea în care trăiesc, Mitzpe Hila, în nordul Israelului, pentru a merge la baza Tel Nof. Autorităţile israeliene au promis o "primire discretă, respectând nevoile soldatului şi ale familiei sale".

Soldatul israelian Gilad Shalit a fost eliberat, după cinci ani de detenţie – VIDEO

Update! Externe astăzi, 09:49

Soldatul israelian Gilad Shalit, deţinut de mişcarea islamistă palestiniană Hamas de cinci ani, a fost eliberat şi a ajuns în Israel. Televiziunea egipteană a difuzat primele imagini cu soldatul israelian. citeşte tot

Lasă un răspuns