Trei israelieni au fost uciși de proiectilele lansate de Hamas în Fâșia Gaza

0
448

În ultima săptămână, gruparea Hamas a lansat aproximativ 130 de obuze către sudul Israelului. Victimele înregistrate astăzi sunt primele în rândul israelienilor de când forțele armate din Israel l-au ucis pe Ahmad Jabari, șeful militar al Hamas.

Cei trei israelieni au murit după ce unul dintre proiectile a lovit o clădire de patru etaje din orașul Kiryat Malachi, aflat la aproximativ 25 de kilometri la nord de Gaza. De cealaltă parte, 11 palestinieni – majoritatea militari, dar și civili și copii – au fost uciși de operațiunile demarate de Israel.

În ultimele săptămâni, violențele din regiunea frontalieră dintre Israel și Palestina s-au intensificat. Din Fâșia Gaza au fost lansate sute de proiectile către Israel.
Forțele israeliene au răspuns prin raiduri aeriene. În urma unui astfel de atac a fost ucis și Ahmend Said Khalil al-Jabari, șeful operațiunilor militare ale Hamas. Potrivit oficialilor israelieni, al-Jabari a fost responsabil pentru toate atacurile din ultima perioadă.

Potrivit corespondentului BBC, și în acest moment se aud focuri, în aer se văd urmele lăsate de rachetele lansate de militarii palestinieni și se pot vedea ”ciuperci” de fum ridicate în urma raidurilor aeriene.

Potrivit presei din Israel, unul dintre proiectile a lovit aproape de o școală din Beer Tuvya. Rachete au fost lansate, de asemenea, și către orașele Ofakim și Ashkelon. Gruparea Hamas și-a asumat și un atac asupra orașului Tel Aviv, însă armata israeliană nu a confirmat.
 
Consiliul de Securitate al ONU a convocat miercuri noapte o ședință de urgență pentru a discuta despre situația  din regiune.

Trei israelieni au fost uciși de proiectilele lansate de Hamas în Fâșia Gaza

Lasă un răspuns