UPDATE Diplomati israelieni, tinta unor atentate in India si Georgia * Premierul Netanyahu acuza Iranul ca „se afla in spatele” atacatorilor

0
576


Un atac cu bomba ce a vizat o masina a ambasadei israeliene la New Delhi a provocat luni ranirea a doua persoane, in timp ce oficialii din Georgia au reusit sa impiedice producerea unui atentat similar in Tbilisi, transmite Reuters. Premierul Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul ca "se afla in spatele" atacatorilor. Agentia de presa reaminteste ca Israelul si-a pus in stare de alerta ambasadele din strainatate, in contextul comemorarii, la 12 februarie, a mortii lui Imad Moughniyeh, lider militar al gherilelor Hezbollah, ucis intr-un atentat in Damasc, in 2008. Israelul a avertizat de asemenea in legatura cu posibile acte de razbunare ordonate de regimul de la Teheran, dupa asasinarea, in ultimii ani, a mai multor oameni de stiinta ce lucrau la programul nuclear al Iranului.

Potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului indian de Externe, cel putin doua persoane au fost ranite in explozia ce a vizat o masina a ambasadei Israelului in New Delhi.

Una dintre victime este o femeie, care nu a fost identificata inca de politia indiana. Oficialii indieni nu au oferit detalii despre starea victimelor.

In acelasi timp, genistii din Tbilisi au reusit sa dezamorseze o bomba descoperita in masina unui angajat al ambasadei israeliene in Georgia.

"A existat o tentativa de atac si un atentat care a reusit, daca pot sa ma exprim astfel", a declarat luni Paul Hirschson, un purtator de cuvant al Ministerului israelian de Externe. "In ambele cazuri, oamenii vizati lucreaza la ambasadele israeliene", a spus oficialul.

…. 

UPDATE Diplomati israelieni, tinta unor atentate in India si Georgia * Premierul Netanyahu acuza Iranul ca "se afla in spatele" atacatorilor

Lasă un răspuns