Val de atentate teroriste în Ierusalim

0
526

La Ierusalim a avut loc, azi dimineaţă, încă un atac terorist după ce aseară doi evrei au fost ucişi la Poarta Leilor la intrarea în Oraşul Vechi. Astăzi, un tânăr palestinian, în vârstă de 15 ani, a atacat cu cuţitul un evreu, dar a fost împuşcat de poliţie când încerca să fugă.

Autorităţile israeliene înăspresc măsurile de securitate la Ierusalim.

muntele_templului_m

Situaţia rămâne tensionată şi în Cisiordania, scena unui atac terorist în urmă cu câteva zile.

O operaţiune la scară extinsă pare să fie necesară pentru a contracara valul de atacuri teroriste – a declarat ministrul pentru informaţii, Israel Katz.

El a subliniat că vor fi înăsprite măsurile împotriva palestinienilor.

Ministrul Israel Katz a făcut aluzie la intervenţiile militare din 2002 după atacurile teroriste sinucigaşe.

Atunci a fost încercuit sediul liderului Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, Yasser Arafat.

Astăzi, accesul în Oraşul Vechi a fost limitat pentru palestinieni, în urma multiplelor atacuri teroriste de la Ierusalim – a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Doar locatarii, proprietarii de magazine şi turiştii au fost autorizaţi să intre în Oraşul Vechi, iar pe Muntele Templului, la esplanada moscheelor, a fost oprită intrarea bărbaţilor arabi cu vârste sub 50 de ani.

Ieri seară, un tânăr palestinain din Ramallah a atacat un grup de evrei la Poarta Leilor, atac catalogat terorist de către autorităţile israeliene şi salutat de organizaţia Hamas ca un act eroic.

http://www.romania-actualitati.ro/val_de_atentate_teroriste_in_ierusalim-81470

Lasă un răspuns