VIDEO Unda de soc in Israel, dupa ce au fost difuzate imagini de la o nunta in care era sarbatorita moartea bebelusului palestinian ars de viu impreuna cu parintii sai

0
490

Imagini care prezinta extremisti evrei sabatorind moartea bebelusului palestinian ars de viu alaturi de parintii sai in Cisiordania ocupata, in iulie, a relansat joi dezbaterea privind violenta evreilor in Israel, relateaza AFP.

Aceste imagini, filmate in urma cu zece zile in timpul unei nunti, arata o multime de tineri evrei ortodocsi care danseaza agitand arme de foc si un cocktail molotov si trecand de la unul la altul o fotografie a lui Ali Dawabsheh care este strapunsa de cutite.

Acest copil de 18 luni a fost ucis impreuna cu parintii sai in iulie dupa ce locuinta lor a fost incendiata in localitatea Duma, in Cisiordania ocupata. Din familia Dawabsheh nu a supravietuit decat un copil de patru ani, cu arsuri grave si care este in continuare internat intr-un spital din Israel.

Imaginile, difuzate miercuri seara de canalul 10 al televiziunii israeliene, au fost preluate pe larg pe retelele sociale. Autoritatile israeliene au anuntat ca au deschis o ancheta.

„Imaginile socante care au fost difuzate la televizor (…) arata adevaratul chip al unui grup care reprezinta un pericol pentru societatea israeliana si pentru securitatea Israelului”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, intr-un comunicat.

„Aceste imagini sublininaza cat de importanta este pentru securitatea noastra ca Shin Beth (serviciul de securitate interna) sa fie puternic”, a adaugat el, referindu-se la recentele proteste ale uni factiuni extreme a dreptei israeliene impotriva metodelor folosit de Shin Beth impotriva suspectilor evrei in incendiul de la Duma.

Acest incediu criminal a reprezentat unul dintre factorii declansatori ai valului actual de violente din Israel si din teritoriile ocupate.

Potrivit presei israeliene, mirele este un membru cunoscut al extremei dreapta israeliene si care a fost interogat in trecut asupra rolului prezumtiv pe care l-a avut in acte de terorism. Invitatii erau prietenii sai sau rude ale suspectilor arestati in cadrul anchetei privind incendiul din Duma.

sursa :  http://www.hotnews.ro/stiri-international-20687536-video-unda-soc-israel-dupa-fost-difuzate-imagini-nunta-care-era-sarbatorita-moartea-bebelusului-palestinian-ars-viu-impreuna-parintii-sai.htm

Lasă un răspuns